Ce trebuie sa stii inainte de a merge la un salon de epilare definitiva cu laser

Fiecare femeie isi doreste o piele fina fara sa apeleze frecvent la metodele traditionale de epilare. Vestea buna este ca exista o modalitate mult mai eficienta decat lama de ras care nu ofera o epilare de durata sau ceara/epilatorul care, desi ofera rezultate pentru mai multe zile, creează disconfort în utilizare.

Aceasta metoda este epilarea definitiva cu laser si poate fi realizata in saloanele cosmetice dotate cu echipamente de ultima generatie sau in clinicile medicale.

Epilarea definitiva cu laser poate fi folosita atat de catre femei, cat si de catre barbati, care se pot bucura de rezultate vizibile intr-un timp mult mai scurt decat femeile.

Ce este epilarea definitiva cu laser?

Epilarea cu laser este o procedura prin care firele de par nedorite sunt indepartate folosind lumina. Acesta procedura poate fi folosita pentru epilarea oricarei zone a corpului – pentru picioare, fata, axila, zona inghinala.

In timpul fiecarei sesiuni de epilare cu laser la salon, prin intermediul caldurii sunt distruse radacinile de par, astfel incat acestea sa nu se mai poata reface. Procedura este nedureroasa, insa pentru a avea rezultate este nevoie de repetarea ei pe parcursul mai multor sedinte. Numarul si frecventa sedintelor sunt stabilite in functie de culoare tenului, pigmentul, grosimea si densitatea firelor de par.

Avand in vedere ca exista 3 stadii diferite de crestere a parului, fiecare persoana trebuie sa beneficieze de minimum 3 sedinte pentru rezultate vizibile, dar de cele mai multe ori este nevoie de un numar mai mare de sedinte pentru a obtine o piele fina si frumoasa.

Majoritatea femeilor au nevoie, de exemplu, de un numar de 5-7 sedinte de epilare cu laser.

Pentru a obtine rezulatate mai bune, persoanele care apeleaza la saloanele de epilare definitiva cu laser ar trebui sa stie ca tratamentul este mai eficient pe pielea mai deschisa la culoare. Asadar, sezonul rece, atunci cand expunerea la soare nu este atat de mare si bronzul este mai putin evident este cel mai potrivit pentru inceperea acestui tratament cosmetic.

Totodata, evitarea pensarii, epilarii cu ceara, a utilizarii de cosmetice sunt recomandate pentru a scade riscul aparitilor reactiilor adverse din timpul folosirii laserului.

Cat de definitiva este epilarea definitiva?

In timpul epilarii definitive, firele de par sunt distruse, iar sansele acestora de a se reface sunt, practic, inexistente.

Epilarea definitiva este o procedura care asigura o piele fina si curata pentru timp indelungat. Cu toate acestea, epilarea definitiva poate fi obtinuta numai in cazul in care zonele sunt tratate corect si persoana care apeleaza la tratament are gene bune.

Pot exista cazuri in care epilarea sa nu poate fi realizata 100%, adica sa nu fie distrusi toti foliculii pilosi si pot exista cazuri in care, dupa un interval mai mare de timp, o parte din foliculii de par sa se regenereze.

In urma realizarii acestor tratamente s-a constat ca fata si coapsele sunt zonele cu cele mai scazute procente de curatare (50% – 70%), in timp ce gambele sunt zonele cu cele mai mari procente de eficienta a epilarii – pana la 95%. Insa, cu ajutorul unei sedinte finale care are ca scop finisarea, pielea poate capata aspectul perfect curat.

Ar trebui adaugat si ca aceasta procedura de epilare este folosita de aproximativ 10 ani, asa ca, desi nimeni nu poate spune cu certitudine cat de definitiva este, cei care au beneficia de ea pana acum afirma cu incredere ca este cea mai eficienta metoda a momentului.

Care este diferenta dintre epilarea definitiva cu laser si cea cu IPL (Intense Pulsed Light)?

Atunci cand vorbim despre epilare definitiva, ar trebui sa putem face diferenta intre beneficiile oferite de cele doua metode folosite in saloanele de frumusete: epilarea definitiva cu laser si cea cu IPL (Intense Pulsed Light).

Cea mai mare diferenta este eficienta.

In cazul epilarii cu laser sunt necesare mai putine sedinte si, in plus, rezultatele sunt mai evidente.

Pentru a avea siguranta ca beneficiezi de fotoepilare sau epilare definitiva cu laser, trebuie sa stii ca aceste echipamente sunt accesibile de obicei in clinicile medicale sau in saloanele cosmetice de top si sunt manevrate de medici si personal specializat.

Insa, alegerea celui mai eficient mod de epilare depinde de exigentele si nevoile fiecarei persoane in parte. Pentru a decide care este cel eficient sistem de epilare, ar trebui sa se ia in considerare caracteristicile firului de par (gros au subtire), contrastul dintre culoarea pielii si a parului. Astfel, este recomandat ca in zonele cu fire de par groase (gambe, axila), dense, cu un contrast mai mare intre culoarea parului si a pielii sa se foloseasca laserul pentru rezultate mai bune intr-un timp mai scurt.

Tocmai de aceea, trebuie sa stii ca inainte de a beneficia de un tratament de epilare cu laser ar trebui sa te programezi pentru e evaluare care sa stabileasca exact de ce tip de epilare ai nevoie.

Ce riscuri există in cazul epilarii definitive cu laser?

Daca esti pe punctul de a te programa pentru prima sedinta de epilare definitiva, ar trebui sa stii totul despre riscurile folosirii laserului.

Laserul este folosit in medicina, in mai multe ramuri. De altfel, si in domeniul epilarii, laserul este folosit cu succes, fara a rani organismul. Raza laserului ajunge in cazul epilarii la o adancime de pana la 5 mm sub piele, acolo unde se afla radacina firului de par. Pentru a evita vatamarea zonelor este important un dozaj corect al luminii.

Desi in timpul tratamentului de epilare pot aparea reactii de roseate sau inflamatii la nivelul pielii, in cazul unei manevrari corespunzatoare, laserul folosit pentru epilare nu este un pericol pentru sanatate.

Pentru cine nu este recomandata epilarea definitiva cu laser?

Epilarea cu laser nu este recomandata pentru femeile insarcinate, dar nici pentru persoanele cu par alb, carunt, al caror par nu contine pigment. Totodata, in cazul persoanelor care sufera de dereglari hormonale, acesta metoda poate fi ineficienta, mai ales in zonele cu pilozitate excesiva.

Asadar, epilarea cu laser este metoda care ofera, in acest moment, cele mai eficiente rezultate de epilare pe termen foarte lung.

Avantajele acestei proceduri sunt, in primul rand, obtinerea unei pieli frumoase si luminoase, fara a mai fi nevoie de tratamente suplimentare dupa incheierea ei. Totodata, epilarea cu laser este nedureroasa in comparatie cu metodele traditionale folosite de femei in mod frecvent si, desi poate parea costisitoare, aduce, pe termen lung, economie de timp si bani.

Epilare.net
Logo
Enable registration in settings - general