Spuma de ras speciala pentru femei, sau merge si cea barbateasca?

Companiile producatoare de spuma de ras au scos pe piata spuma de ras pentru barbati si versiunea pentru femei, care costa ceva mai mult. Dar exista o diferenta intre cele doua versiuni, sau totul este pur si simplu o strategie inteligenta de marketing?

Femeile si barbatii pot fi egali in multe dintre societatile actuale. Intrebarea este daca aceasta egalitate de gen se aplica si pentru spuma de ras. Raspunsul la aceasta intrebare este aproximativ, da, desi diferitele tipuri de spuma de ras comercializate atat pentru femei cat si pentru barbati, pot avea unele diferente subtile. Cele mai importante diferente sunt ambalajul, parfumul si pretul.

Femeile care au folosit crema de ras a tatei in adolescenta si au continuat pe parcurs, nu trebuie sa-si faca griji, deoarece nu au folosit crema de ras gresita. Principalele ingrediente care alcatuiesc cele mai multe creme, geluri sau spume pentru barbati sunt aceleasi cu ingredientele folosite pentru femei. Diferitele tipuri de produse pentru ras comercializate pentru piele sensibila, contin de obicei ingrediente hidratante si mai putin parfum, dar de cele mai multe ori au miros barbatesc.

Spuma de ras comercializata pentru femei poate contine parti egale de ingrediente hidratante si diverse substante chimice la fel ca si spuma pentru batbati. Totusi, cea pentru femei poate fi mai atragatoare prin parfum si arome ce au note florale in loc de mirosuri pentru barbati. Sunt de asemenea, ambalate in recipiente colorate in nuante pastelate, in timp ce spumele pentru barbati prezinta ambalaje in culori primare si de obicei sobre.

In cele din urma spuma de ras pentru femei este putin mai scumpa decat spuma de ras pentru barbati, diferenta facand-o ambalajul si parfumul. Adevarul este ca unele cupluri impart aceeasi crema de ras, iar altii prefera achizitionarea si folosirea tipurilor specifice predominant masculin sau feminin.

Desi exista diferente neglijabile intre cele doua tipuri de spume de ras, unele companii inteligente au valorificat aceste produse, apeland la tipurile Marte si Venus, iar altele ofera crema de ras unisex cu miros aproape neutru, sau fara niciun fel de miros. Fiecare sex poate sa foloseasca cate un gen sau pentru ambele sexe, solutia cea mai buna fiind spuma de ras pentru piele sensibila.

Aceste produse sunt in esenta sapunuri concepute pentru a face doua lucruri si anume inmuierea firelor de par si lubrifierea pielii. Produsul  te ajuta sa ai un barbierit mai precis cu mai putina iritarie. Cele mai multe formule au fost create cu sapun in amestec cu un acid gras, cum ar fi acidul stearic sau acidul palmitic si un ingredient alcalin, formula fiind valabila atat pentru femei cat si pentru barbati.

In general produsele pentru ras contin adesea parfumuri sintetice, coloranti artificiali, conservanti, alcool si cel mai adesea agenti anestezianti care pot exacerba taieturile, crestaturile sau iritatiile, toate acestea facand o eliminare a parului inestetic foarte confortabila.

Nu trebuie sa fii specialist in chimie pentru a vedea ca aceste formule sunt asemanatoare. Singura diferenta este parfumul utilizat si unele caracteristici senzoriale. Practic ambele fac acelasi lucru, dar se simt diferite ca simt si ca miros.

Poti folosi in siguranta crema de ras pentru barbati deoarece va actiona la fel de bine si pentru femei. Cu toate acestea, ai putea ramane cu un miros mai mult barbatesc, proprietatile estetice fiind putin diferite. Depinde de fiecare in parte, daca doreste sa foloseasca aceeasi spuma cu partenerul sau, sau un tip diferit.

Daca ar fi sa ne uitam la diferentele de piele dintre cea a barbatului si cea a femeii, vom vedea ca barbatii au porii mai mari, pielea mai groasa si glande sebacee mai active, decat la femei, de aceea concentratia dintre unele ingrediente s-ar putea sa fie ceva mai mare la cea pentru barbati decat la varianta feminina. Acest lucru ajuta la crearea unei bariere de umiditate bogata pentru glisarea lamei de ras, in pofida texturii sale pufoase. Este important sa testezi optiunile si mirosurile pana gasesti o spuma de ras potrivita pentru pielea ta.

Prima spuma de ras sub forma de aerosoli conservati, si-a facut debutul pe piata in anul 1949. Multi barbati au fost fascinati de aceasta noua inventie, care a fost proiectata initial pentru a realiza un barbierit mult mai usor si mai rapid. Astazi insa si femeile opteaza pentru un tub de spuma de ras, nerealizand ca in acest tub sunt adapostite ingrediente si substante chimice ce pot fi dure pentru pielea.

Multi oameni aleg sa-si rada parul inestetic cu spuma de ras ce provine dintr-o cutie ce contine ingrediente si substante chimice ce pot fi in detrimentul pielii pentru o perioada mai lunga de timp. Practic pielea pe care sunt expuse aceste substante ce inlocuiesc compusii de hidratare naturala a pielii, devine mai putin capabila sa se hidrateze in mod natural, pielea devenind mai uscata si imbatranind mult mai repede. Insa, din fericire, se gasesc spume de ras ce contin ingrediente benefice, cum ar fi uleiurile naturale esentiale si unt de shea, care hidrateaza pielea si o parfumeaza cu esentele sale naturale.

Epilare.net
Logo
Enable registration in settings - general