Trebuie sa te razi inainte de epilare definitiva?

Atat barbatii cat si femeile irosesc o gramada de timp de-a lungul unei vieti pentru indepartarea parului nedorit, fie ca este vorba de barbierit sau epilat.

Statisticile spun ca se pierd in medie 1728 ore (aproximativ 72 zile) pentru epilat in cazul femeilor, in timp ce la barbati e vorba de 1080 ore (aproximativ 45 zile) pentru eliminarea barbii si a parului de pe gat.

Epilarea cu laser este una dintre cele mai eficiente modalitati de a scapa de parul nedorit de pe corp, deoarece elimina firul de par de la nivelul foliculului, prevenind astfel cresterea parului din nou.

Aceasta inseamna ca nu trebuie sa continui sa te barbieresti sau sa te epilezi cu ceara pe termen lung si elimina riscul de iritare cauzat de firele de par incarnate pe zona de tratament cu laser.

Epilare definitiva cu laser

Cu toate acestea, tratamentul de indepartare definitiva a parului cu laser este o procedura cosmetica si, prin urmare, necesita mai multa planificare si ingrijire decat oricare dintre metodele de mai sus de indepartare a parului.

Trebuie sa te razi inainte de epilare definitiva?

DA. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face pentru a te pregati pentru epilarea definitiva este sa razi zona de tratament cu 24 de ore inainte de data procedurii.

De ce este bine sa te razi cu 24 ore inainte de indepartarea parului cu laser?

Aceasta deoarece parul trebuie sa aiba lungimea potrivita pentru ca laserul sa-l trateze eficient. Foliculul trebuie sa fie, de asemenea, intact, iar smulgerea sau epilarea cu ceara pot deteriora adesea foliculul afectand zona pe care urmeaza sa o trateze laserul.

De ce este nu este bine sa te razi chiar inainte de indepartarea parului cu laser?

In primul rand, modul in care functioneaza epilarea cu laser este prin incalzirea parului pentru a provoca deteriorarea foliculului de par, distrugerea celulei de la tulpina si prevenirea cresterii parului in zona de tratament in viitor.

Prin urmare, daca te razi cu mai putin de 24 de ore inainte de procedura, atunci nu va fi suficient par pentru a se arde si acest lucru poate provoca iritatii in zona de tratament.

Cum sa te razi inainte de indepartarea parului cu laser

Prin apasarea suficient de tare cu lama de ras, straturile mici de piele vor fi indepartate. Daca aceasta piele nu are suficient timp pentru a se vindeca, atunci poate fi sensibila in timpul procedurii, ceea ce va duce la iritatii. De aceea, se recomanda folosirea cu blandete a aparatului de ras pentru a afecta cat mai putin pielea.

Indepartarea parului cu aparat de ras

Actul de barbierit indeparteaza uleiurile de pe suprafata pielii si o lasa uscata. Pielea uscata in timpul tratamentului cu laser poate duce la mancarimi, iritatii ale pielii.

Acesta este un alt motiv pentru care ar trebui sa lasi 24 de ore intre barbierit si programare si, de asemenea, ar trebui sa ai grija sa folosesti crema de ras sau gel pentru a mentine pielea de pe zona de tratament hidratata.

In schimb, daca te razi cu mai mult de 24 de ore inainte de procedura si parul este prea lung, atunci parul poate fi ars, afectand pielea. De asemenea, poate face dificil pentru laser sa vizeze cu precizie foliculii de par daca parul este prea lung.

Deoarece epilarea definitiva necesita mai multe sedinte pentru a inlatura complet parul nedorit, se recomanda o pauza de 4-8 saptamani intre sedinte. De asemenea, este recomandat sa te razi cu 24 de ore inainte de fiecare dintre sedinte, nu doar la prima.

Astfel, parul care creste intre sedinte va fi mai fin si mai rar in comparatie cu cel dinainte de tratament. Rasul cu 24 de ore inainte de procedura stimuleaza cresterea suficienta a parului pentru ca epilarea cu laser sa functioneze, reducand in acelasi timp probabilitatea ca parul sa fi crescut prea mult pentru a prezenta un risc de iritatie.

Epilare.net
Logo
Enable registration in settings - general